Springer Nature BMC grubu dergileri APC indirimi duyurusu

14 May 2024

Değerli AGÜ Üyeleri,

TÜBİTAK EKUAL ULAKBİM erişim sağlanan Springer Nature veritabanı ile imzalanan oku ve yayımla anlaşmasına dair detaylar daha önce mail olarak sizlerle paylaşılmıştı.

Oku ve Yayımla anlaşmaları yazarlara, yayınları kabul edildikten sonra APC için ek ödeme yapmaya gerek kalmadan makalelerini açık erişim yoluyla yayımlama fırsatı sağlar. Anlaşma kapsamındaki dergi listesi aşağıda yer almakta olup, Springer Nature BMC grubu dergileri kapsam dahilinde değildirAncak Springer Nature yayınevine ait BMC dergilerinde başlatılan pilot uygulama ile ülkemize %75'lik APC indirimi uygulanacaktır. Böylece 62 adet BMC dergisinde yayın yapan araştırmacılarımız toplam APC ücretinin sadece %25'ini ödeyeceklerdir. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi https://www.springernature.com/gp/open-research/policies/journal-policies/apc-pilot sayfasından edinebilirsiniz.

springer nature

Springer Nature Açık Erişim Yayın Yapma Hakkı

Türkiye Geneli 2421 makale yayımlama hakkı bulunmaktadır ve makale geliş sırasına göre TÜBİTAK EKUAL tarafından onay verilmektedir.

Fonlanan dergi listesi için tıklayınız.
Makale yayınlama Kılavuzu için tıklayınız.

Eğitim Webinarı için tıklayınız. (Passcode: &0E%KFVx)

Açık Erişim duyuru metni için tıklayınız.

Springer Nature-Türkiye Antlaşması için tıklayınız.

İyi günler dileklerimizle,

AGÜ Kütüphanesi olarak; tüm personelimiz ile her türlü teknik destek, istek ve önerilerinizi sağlamak üzere  kutuphane@agu.edu.tr aracılığıyla sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.